Homlokrakodó mérlegek visszavásárlási garanciával

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Homlokrakodó mérlegek visszavásárlási garanciával - 5.0 out of 5 based on 3 votes

ÚJDONSÁG: RCS-H típusú homlokrakodóba építhető hidraulikus mérleg (holland gyártmány)

RCS-H homlokrakodó mérleg

Ha rendelkezik kisméretű homlokrakodóval, markolóval vagy villa-adapterrel és van a mérésre 6 - 10 másodpercnyi ideje, ezzel a mérleggel 10 - 20 kg pontossággal mérhet tüzelőanyagot, építőanyagot, kitermelt földet, trágyát - bármit, amit rakodik!
Építse be, próbálja ki - visszavásárlási garanciával ajánljuk: Ha nem tud vele a megadott módon mérni és 2 héten belül originál csomagolásban, hibátlan állapotban visszaküldi a mérleget, visszafizetjük a vételárat. Ön csak a postaköltséget és a beépítéssel kapcsolatos költségét kockáztatja.
RCS-H mérleg ára: Kérjen ajánlatot! Hódmezővásárhely, beszerelési költség nélkül.
Kérjük, rendelés előtt olvassa el figyelmesen a homlokrakodóba építhető hidraulikus mérleggel kapcsolatos alábbi tudnivalókat!

 

Melyek az RCS-H mérleg alkalmazási területei?

Homlokrakodó mérleg

Az RCS-H típusú hidraulikus mérleg olyan homlokrakodó gépekkel, markolóval vagy traktorra szerelt adapterrel végzett munkáknál alkalmazható, melyeknél a munkafolyamatban a statikus mérés lehetséges. Ez úgy értendő, hogy munkavégzés közben (emelés-mérés-rakodás) van arra lehetőség, hogy egy adott pontban (kb. az emelőkar vízszintes helyzetében) és a kanál teljesen visszabillentett állapotában a mérést el lehessen végezni, valamint erre a műveletre, azaz a mérési helyzetbe (= u. n. referencia magasságra) való beálláshoz és önmagában a méréshez a szükséges idő - ez 6-10 másodperc - a rendelkezésre áll.
A mérleg dinamikus mérésre (azaz menet közbeni vagy folyamatos, megállás nélküli emelés és ürítés közbeni) mérésre nem alkalmas!
A munkagép 2-3%-os ferde helyzete a pontosságot nem befolyásolja, afeletti értékek azonban egyre pontatlanabb mérést eredményeznek.
Fatelepeken, építőanyag kereskedésekben, mezőgazdasági, erdészeti vállalkozásokban kitűnően használható.
Az egyes méréseken túlmenően a tételek összegezhetők, így rakodáshoz, gépjárművek túlterhelésének meggátolásához is alkalmazható.
A hidraulikus mérleggel adagolás nem végezhető, azaz a terhelés változása esetén a terhet újból meg kell emelni és a mérést újból el kell végezni. Ilyen eset fordulhat elő, amikor rakodáskor az összegzett súly már megközelíti a rakodni kívánt mennyiséget és az utolsó kanálból már ki kell ?csurgatni" a mérendő anyagból, hogy ne legyen túlrakodás. Ez esetben az utolsó kanál mérését a teljesen leengedett helyzetből kezdődően meg kell ismételni.

KÉRJEN AJÁNLATOT!

 

Mik az RCS-H rakodómérleg főbb előnyei?

)


- Az RCS-H típusú hidraulikus homlokrakodóba építhető mérleg a legkedvezőbb árfekvésű ilyen célú ipari mérleg.
- A hidraulikus mérleg mérési elvéből adódó előnye, hogy érzéketlen a mechanikus hatásokra, élettartama gyakorlatilag megegyezik az eszközével, melybe beépítik.
- Az RCS-H hidraulikus mérleg bármilyen - értelemszerűen hidraulikus emelésű - jól karbantartott (nem csöpögő hidraulikájú!) gépbe beépíthető, kialakítástól és terhelhetőségtől függetlenül, max. 600 bar rendszernyomásig.
- Méréshatára és osztásértéke széles határok között egyszerűen programozható.
- Beszerelése és kalibrálása egyszerű. A legtöbb felhasználó vagy karbantartó szakembere a szerelést és a pontosítást néhány óra alatt el tudja végezni. A beszereléshez és a kalibráláshoz részletes tájékoztatót adunk.
- Könnyen átszerelhető másik emelőgépbe (pl. targoncába)
- A referencia magasságot legegyszerűbben (költségmentesen) optikai jelzéssel - pl. az álló és a mozgó részre szerelt 1 - 1 háromszögletű jelzés csúcsának egybe esésével lehet jelezni. Nem jár jelentős költségtöbblettel az sem, ha hangjelzést vagy LED- kijelzést működtet egy, az álló ill. mozgó részekre szerelt pl. mágneses jeladó(opcióként hamarosan szerepel ajánlatunkban).
- A mérleg nyomtatóval ellátott változata (opció) az egyes mérési adatokon túlmenően az összegzett súlyt is rögzíti

 

Mikre kell ügyelni a pontos mérés érdekében?

- A beépítés legfontosabb feltétele, hogy a hidraulikus nyomásérzékelő a főhenger(ek)ben lévő teljes nyomást érzékelje. Ne legyen az érzékelő csatlakozási pontja és a nyomóhenger(ek) között pl. szűrő, fojtó- vagy visszacsapó szelep! Ha beépítés és kalibrálás után a mérési pontatlanság nagyobb mint 1 - 2 % (+/- 25-50 kg egy 2500 méréshatárú mérlegnél), akkor egészen biztos, hogy az érzékelőt nem a hidraulika megfelelő helyén csatlakoztatták.
Ha bármilyen elemet, szelepet stb. a pontos mérés érdekében át kell helyezni vagy ki kell váltani, feltétlenül forduljon olyan szakemberhez, aki biztonságtechnikai és munkavédelmi szempontból a megfelelő megoldást tudja javasolni.
- A mérleg akkor mér pontosan, ha emeléskor kevéssel a mérési helyzet (= referencia magasság) fölé emelnek, majd visszaengedik a referencia magasságba. Ebben a helyzetben a mérési idő önmagában kb. 4 mp, de a hosszabbra beállított idő növeli a pontosságot.
- Homlokrakodók esetében további követelmény, hogy kalibráláskor, majd a mérések elvégzésekor a kanál mindig hátsó helyzetben legyen (opcionálisan ezt is lehet egy külön érzékelő beépítésével jelezni).
- A mérési hiba növekszik a méréshatár alsó tartományában (5-10%-a körül): pl. egy 2500 kg-os hidraulikus mérleggel a 150-200 kg alatti mérések pontatlanabbak lesznek, mint az afeletti mérési tartományban (20 osztásérték alatt a mérleg nem mér).
- Alkalmazásuknál figyelembe veendő, hogy a rendszert a pontosság érdekében gyakrabban kell nullázni, mint az elektronikus mérlegeket. Időszakos újrakalibrálás (1/2 - 1 évente) célszerű.
Összefoglalva:
Az RCS-H hidraulikus mérleg pontossága döntő mértékben függ a beépítéstől, a hidraulikus rendszer állapotától, annak karbantartásától, valamint a mérleg kezelésétől. A mérleg kezelési utasításainak betartása a mérési pontosságot nagymértékben növelheti.

KÉRJEN AJÁNLATOT!

 

Hogyan kell beépíteni az RCS-H hidraulikus homlokrakodó mérleget?

Az RCS-H típusnál a hidraulikus nyomásérzékelő az emelőszerkezet hidraulika-vezetékébe - a nyomóágba - kerül beépítésre egy T-elosztón keresztül. A T-elosztóhoz nem célszerű az érzékelőt közvetlenül csatlakoztatni. Egy legalább 10-12 cm hosszú nyomócső beiktatása növeli a pontosságot (a cső max. 50 cm lehet). Másik lényeges követelmény, hogy a nyomásmérés becsatlakozási pontja és a munkahenger(ek) közé visszacsapó szelep, fojtó/szűkítő vagy egyéb elem már nem iktatható be, különben a rendszer nagyon pontatlanul mér.
Figyelem: Ha az érzékelő T-elosztóval és nyomócsővel való csatlakoztatásán túlmenően a fentiek szerint bármilyen elemet (pl. visszacsapó szelepet) a pontos mérés érdekében át kell helyezni, vagy ki kell iktatni, azt feltétlenül az illető munkagép munkavédelmi előírásait ismerő és azt betartó szakemberrel végeztesse!
További részletek>>

Főbb műszaki adatok:

A 2100/6V típusú kijelző műszer és az érzékelő 4 db. 1,5 Voltos ceruzaelemmel működik, amely 1-2 éves működésre elegendő.

Méréshatárok, és azok osztásértékei: 2500 kg/5 kg; 5000 kg/10 kg; 10000 kg/20 kg

A mérleg rendszerhibája: a méréshatárra vonatkoztatott 0,5 - 1,5 %, azaz pl. 2500 kg-os mérleg esetében +/- 15-40 kg a mérési tartomány 10 és 100%-a között, feltételezve, hogy a mérés mindig azonos (referencia) ponton történik. Ezt alapkivitelben mechanikus helyzetérzékelő jelzi (opcionálisan elektronikus érzékelővel is kiépíthető a mérleg).
Megjegyzés: jól karbantartott hidraulikus rendszernél, gondos beépítés, kalibrálás és kezelés esetén elérhető a max. +/- 5 -15 kg-os eltérés is.

Funkciók: A műszer a nullázási és a tárázási funkción túlmenően az egyes méréseket összegzi is, így a rakomány teljes súlya is megállapítható.
Szállítási terjedelem: A berendezést alapkivitelében dobozos kitt-ként szállítjuk, amely a berendezés egységein túlmenően a beszereléshez szükséges anyagokat is tartalmazza.
A T-elosztót és a hozzátartozó nyomócsövet a kitt nem tartalmazza! Ezeket szaküzletben, a munkagép típusától függő csatlakozó méretben kell beszerezni vagy legyártani.
További részletek>>

Árak:

RCS-H kitt ára: Kérjen ajánlatot!, beszerelési és kalibrálási költség nélkül, ab raktár Hmvhely.
Csomagküldés díja: Kérjen ajánlatot!
A beszereléshez és a kalibráláshoz részletes tájékoztatót adunk.
Külön megállapodás keretében szakembereink a helyszínen elvégzik ezt a munkát.

Nyomtatóval ellátott RCS-H hidraulikus mérleg:

Nyomtató csatlakoztatása esetén a mérleg a munkagép 12 Voltos akkujáról működik. A mérleghez kapcsolt nyomtatóval az egyes mérési adatok, valamint az összegzett súly kinyomtatható.
Termo nyomtatóval ellátott RCS-H mérleg ára komplett: Kérjen ajánlatot!
Tűs (mátrix-) nyomtatóval ellátott RCS-H mérleg ára komplett: Kérjen ajánlatot!

Feszültség átalakító: Csak nyomtatós kivitelnél szükséges, amennyiben a munkagép nem 12 Voltos: Kérjen ajánlatot!

Pozíció érzékelők:
Referencia-pont érzékelése mágneses érzékelővel és LED kijelzővel: hamarosan
Referencia-pont és kanálhelyzet érzékelése mágneses érzékelővel és LED kijelzővel: hamarosan
Megjegyzés: az érzékelők utólag is beépíthetők, amennyiben az optikai kijelzés nem bizonyul elegendőnek.

Szállítási határidő: általában raktárról, de max. 4 hét

KÉRJEN AJÁNLATOT!

Forgalmazás, vevőszolgálat, szaktanácsadás:
PROMINENS
Vállalkozó és Kereskedő Kft.
6800 Hódmezővásárhely, Dr. Rapcsák András út 49.
Tel.: 62/533 -933
web: www.prominens.hu
email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sikeres pályázataink

szechenyi 2020

Névjegy (vCard)

vcard

GTranslate

Hungarian Croatian English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Ukrainian

Elérhetőségeink

PROMINENS KFT.
6800 Hódmezővásárhely
Dr. Rapcsák András út 49.
Telefon: +36-62-533-933
Mobil: 06 20 393 9583
e-mail: prominens@prominens.hu

© 2021 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper