Homlokrakodó mérlegek garanciával

Homlokrakodó mérlegek garanciával - 5.0 out of 5 based on 4 votes

ÚJDONSÁG: RCS-H típusú homlokrakodóba építhető hidraulikus mérleg (holland gyártmány)

RENDELJE MEG WEBÁRUHÁZUNKBAN!

RCS-H homlokrakodó mérleg

Ha rendelkezik kisméretű homlokrakodóval, markolóval vagy villa-adapterrel és van a mérésre 6 - 10 másodpercnyi ideje, ezzel a mérleggel 10 - 20 kg pontossággal mérhet tüzelőanyagot, építőanyagot, kitermelt földet, trágyát - bármit, amit rakodik!
Építse be, próbálja ki - visszavásárlási garanciával ajánljuk: Ha nem tud vele a megadott módon mérni és 2 héten belül originál csomagolásban, hibátlan állapotban visszaküldi a mérleget, visszafizetjük a vételárat. Ön csak a postaköltséget és a beépítéssel kapcsolatos költségét kockáztatja.
RCS-H mérleg ára: Kérjen ajánlatot! Hódmezővásárhely, beszerelési költség nélkül.
Kérjük, rendelés előtt olvassa el figyelmesen a homlokrakodóba építhető hidraulikus mérleggel kapcsolatos alábbi tudnivalókat!

RENDELJE MEG WEBÁRUHÁZUNKBAN!

Melyek az RCS-H mérleg alkalmazási területei?

Homlokrakodó mérleg

Az RCS-H típusú hidraulikus mérleg olyan homlokrakodó gépekkel, markolóval vagy traktorra szerelt adapterrel végzett munkáknál alkalmazható, melyeknél a munkafolyamatban a statikus mérés lehetséges. Ez úgy értendő, hogy munkavégzés közben (emelés-mérés-rakodás) van arra lehetőség, hogy egy adott pontban (kb. az emelőkar vízszintes helyzetében) és a kanál teljesen visszabillentett állapotában a mérést el lehessen végezni, valamint erre a műveletre, azaz a mérési helyzetbe (= u. n. referencia magasságra) való beálláshoz és önmagában a méréshez a szükséges idő - ez 6-10 másodperc - a rendelkezésre áll.
A mérleg dinamikus mérésre (azaz menet közbeni vagy folyamatos, megállás nélküli emelés és ürítés közbeni) mérésre nem alkalmas!
A munkagép 2-3%-os ferde helyzete a pontosságot nem befolyásolja, afeletti értékek azonban egyre pontatlanabb mérést eredményeznek.
Fatelepeken, építőanyag kereskedésekben, mezőgazdasági, erdészeti vállalkozásokban kitűnően használható.
Az egyes méréseken túlmenően a tételek összegezhetők, így rakodáshoz, gépjárművek túlterhelésének meggátolásához is alkalmazható.
A hidraulikus mérleggel adagolás nem végezhető, azaz a terhelés változása esetén a terhet újból meg kell emelni és a mérést újból el kell végezni. Ilyen eset fordulhat elő, amikor rakodáskor az összegzett súly már megközelíti a rakodni kívánt mennyiséget és az utolsó kanálból már ki kell ?csurgatni" a mérendő anyagból, hogy ne legyen túlrakodás. Ez esetben az utolsó kanál mérését a teljesen leengedett helyzetből kezdődően meg kell ismételni.

KÉRJEN AJÁNLATOT!

 RENDELJE MEG WEBÁRUHÁZUNKBAN!

Mik az RCS-H rakodómérleg főbb előnyei?

)


- Az RCS-H típusú hidraulikus homlokrakodóba építhető mérleg a legkedvezőbb árfekvésű ilyen célú ipari mérleg.
- A hidraulikus mérleg mérési elvéből adódó előnye, hogy érzéketlen a mechanikus hatásokra, élettartama gyakorlatilag megegyezik az eszközével, melybe beépítik.
- Az RCS-H hidraulikus mérleg bármilyen - értelemszerűen hidraulikus emelésű - jól karbantartott (nem csöpögő hidraulikájú!) gépbe beépíthető, kialakítástól és terhelhetőségtől függetlenül, max. 600 bar rendszernyomásig.
- Méréshatára és osztásértéke széles határok között egyszerűen programozható.
- Beszerelése és kalibrálása egyszerű. A legtöbb felhasználó vagy karbantartó szakembere a szerelést és a pontosítást néhány óra alatt el tudja végezni. A beszereléshez és a kalibráláshoz részletes tájékoztatót adunk.
- Könnyen átszerelhető másik emelőgépbe (pl. targoncába)
- A referencia magasságot legegyszerűbben (költségmentesen) optikai jelzéssel - pl. az álló és a mozgó részre szerelt 1 - 1 háromszögletű jelzés csúcsának egybe esésével lehet jelezni. Nem jár jelentős költségtöbblettel az sem, ha hangjelzést vagy LED- kijelzést működtet egy, az álló ill. mozgó részekre szerelt pl. mágneses jeladó(opcióként hamarosan szerepel ajánlatunkban).
- A mérleg nyomtatóval ellátott változata (opció) az egyes mérési adatokon túlmenően az összegzett súlyt is rögzíti

 

Mikre kell ügyelni a pontos mérés érdekében?

- A beépítés legfontosabb feltétele, hogy a hidraulikus nyomásérzékelő a főhenger(ek)ben lévő teljes nyomást érzékelje. Ne legyen az érzékelő csatlakozási pontja és a nyomóhenger(ek) között pl. szűrő, fojtó- vagy visszacsapó szelep! Ha beépítés és kalibrálás után a mérési pontatlanság nagyobb mint 1 - 2 % (+/- 25-50 kg egy 2500 méréshatárú mérlegnél), akkor egészen biztos, hogy az érzékelőt nem a hidraulika megfelelő helyén csatlakoztatták.
Ha bármilyen elemet, szelepet stb. a pontos mérés érdekében át kell helyezni vagy ki kell váltani, feltétlenül forduljon olyan szakemberhez, aki biztonságtechnikai és munkavédelmi szempontból a megfelelő megoldást tudja javasolni.
- A mérleg akkor mér pontosan, ha emeléskor kevéssel a mérési helyzet (= referencia magasság) fölé emelnek, majd visszaengedik a referencia magasságba. Ebben a helyzetben a mérési idő önmagában kb. 4 mp, de a hosszabbra beállított idő növeli a pontosságot.
- Homlokrakodók esetében további követelmény, hogy kalibráláskor, majd a mérések elvégzésekor a kanál mindig hátsó helyzetben legyen (opcionálisan ezt is lehet egy külön érzékelő beépítésével jelezni).
- A mérési hiba növekszik a méréshatár alsó tartományában (5-10%-a körül): pl. egy 2500 kg-os hidraulikus mérleggel a 150-200 kg alatti mérések pontatlanabbak lesznek, mint az afeletti mérési tartományban (20 osztásérték alatt a mérleg nem mér).
- Alkalmazásuknál figyelembe veendő, hogy a rendszert a pontosság érdekében gyakrabban kell nullázni, mint az elektronikus mérlegeket. Időszakos újrakalibrálás (1/2 - 1 évente) célszerű.
Összefoglalva:
Az RCS-H hidraulikus mérleg pontossága döntő mértékben függ a beépítéstől, a hidraulikus rendszer állapotától, annak karbantartásától, valamint a mérleg kezelésétől. A mérleg kezelési utasításainak betartása a mérési pontosságot nagymértékben növelheti.

KÉRJEN AJÁNLATOT!

 RENDELJE MEG WEBÁRUHÁZUNKBAN!

Hogyan kell beépíteni az RCS-H hidraulikus homlokrakodó mérleget?

Az RCS-H típusnál a hidraulikus nyomásérzékelő az emelőszerkezet hidraulika-vezetékébe - a nyomóágba - kerül beépítésre egy T-elosztón keresztül. A T-elosztóhoz nem célszerű az érzékelőt közvetlenül csatlakoztatni. Egy legalább 10-12 cm hosszú nyomócső beiktatása növeli a pontosságot (a cső max. 50 cm lehet). Másik lényeges követelmény, hogy a nyomásmérés becsatlakozási pontja és a munkahenger(ek) közé visszacsapó szelep, fojtó/szűkítő vagy egyéb elem már nem iktatható be, különben a rendszer nagyon pontatlanul mér.
Figyelem: Ha az érzékelő T-elosztóval és nyomócsővel való csatlakoztatásán túlmenően a fentiek szerint bármilyen elemet (pl. visszacsapó szelepet) a pontos mérés érdekében át kell helyezni, vagy ki kell iktatni, azt feltétlenül az illető munkagép munkavédelmi előírásait ismerő és azt betartó szakemberrel végeztesse!
További részletek>>

Főbb műszaki adatok:

A 2100/6V típusú kijelző műszer és az érzékelő 4 db. 1,5 Voltos ceruzaelemmel működik, amely 1-2 éves működésre elegendő.

Méréshatárok, és azok osztásértékei: 2500 kg/5 kg; 5000 kg/10 kg; 10000 kg/20 kg

A mérleg rendszerhibája: a méréshatárra vonatkoztatott 0,5 - 1,5 %, azaz pl. 2500 kg-os mérleg esetében +/- 15-40 kg a mérési tartomány 10 és 100%-a között, feltételezve, hogy a mérés mindig azonos (referencia) ponton történik. Ezt alapkivitelben mechanikus helyzetérzékelő jelzi (opcionálisan elektronikus érzékelővel is kiépíthető a mérleg).
Megjegyzés: jól karbantartott hidraulikus rendszernél, gondos beépítés, kalibrálás és kezelés esetén elérhető a max. +/- 5 -15 kg-os eltérés is.

Funkciók: A műszer a nullázási és a tárázási funkción túlmenően az egyes méréseket összegzi is, így a rakomány teljes súlya is megállapítható.
Szállítási terjedelem: A berendezést alapkivitelében dobozos kitt-ként szállítjuk, amely a berendezés egységein túlmenően a beszereléshez szükséges anyagokat is tartalmazza.
A T-elosztót és a hozzátartozó nyomócsövet a kitt nem tartalmazza! Ezeket szaküzletben, a munkagép típusától függő csatlakozó méretben kell beszerezni vagy legyártani.
További részletek>>

Árak:

RCS-H kitt ára: Kérjen ajánlatot!, beszerelési és kalibrálási költség nélkül, ab raktár Hmvhely.
Csomagküldés díja: Kérjen ajánlatot!
A beszereléshez és a kalibráláshoz részletes tájékoztatót adunk.
Külön megállapodás keretében szakembereink a helyszínen elvégzik ezt a munkát.

Nyomtatóval ellátott RCS-H hidraulikus mérleg:

Nyomtató csatlakoztatása esetén a mérleg a munkagép 12 Voltos akkujáról működik. A mérleghez kapcsolt nyomtatóval az egyes mérési adatok, valamint az összegzett súly kinyomtatható.
Termo nyomtatóval ellátott RCS-H mérleg ára komplett: Kérjen ajánlatot!
Tűs (mátrix-) nyomtatóval ellátott RCS-H mérleg ára komplett: Kérjen ajánlatot!

Feszültség átalakító: Csak nyomtatós kivitelnél szükséges, amennyiben a munkagép nem 12 Voltos: Kérjen ajánlatot!

Pozíció érzékelők:
Referencia-pont érzékelése mágneses érzékelővel és LED kijelzővel: hamarosan
Referencia-pont és kanálhelyzet érzékelése mágneses érzékelővel és LED kijelzővel: hamarosan
Megjegyzés: az érzékelők utólag is beépíthetők, amennyiben az optikai kijelzés nem bizonyul elegendőnek.

Szállítási határidő: általában raktárról, de max. 4 hét

KÉRJEN AJÁNLATOT!

RENDELJE MEG WEBÁRUHÁZUNKBAN!

Forgalmazás, vevőszolgálat, szaktanácsadás:
PROMINENS
Vállalkozó és Kereskedő Kft.
6800 Hódmezővásárhely, Dr. Rapcsák András út 49.
Tel.: 62/533 -933
web: www.prominens.hu
email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
© 2024 PROMINENS KFT:. All Rights Reserved!