Ultrahangos ipari jármű összeütközés-elhárító rendszer

Ultrahangos ipari jármű összeütközés-elhárító rendszer - 5.0 out of 5 based on 6 votes

Egy egyedülálló összeütközés-elhárító ultrahangos rendszer ipari járművekhez (több mint tolatóradar)

Tovább a termék weboldalára!!!!!

sis utkozes elharito rendszer abra

Egy egyedülálló és innovatív összeütközés-elhárító rendszer ipari járművekhezA munkahelyi balesetek túlnyomó részét a láthatóság hiánya, vagy a kezelő figyelmetlensége okozza. A SIS ultrahangos biztonságnövelő rendszer egy, a targoncákra vagy egyéb munkagépekre felszerelhető berendezés (a SIS Easy alapkiviteltől » -  kezdve az összetettebb rendszerekig »), mely segít megakadályozni, hogy a vezető figyelmetlenségéből adódóan baleset következzen be.

A SIS egy nehéz ipari körülmények közé tervezett ultrahangos biztonsági rendszer, amely nem csak egy egyszerű, hétköznapi "tolatóradar": a figyelmeztető hang- és fényjelzéseken túlmenően opcionálisan csatlakoztatni/illeszteni lehet a (korszerű) targoncák vezérléséhez, így le is lassítja, ill. megállítja a targoncát.

A SIS ütközés-elhárító rendszert targoncák és egyéb haszonjárművek számára segédrendszerként tervezték és fejlesztették ki - ez a kiegészítő vezérlőrendszer arra szolgál, hogy az akadályok észlelése által a jármű hátrameneti manőverezés közben megelőzze és elkerülje az ütközésveszélyt.

Egy baleset általában súlyos kihatással és jogkövetkezményekkel jár a biztonságért felelősök és a cég tulajdonosai vonatkozásában is. Az általunk ajánlott SIS- rendszer drasztikusan csökkenti a súlyos sérüléssel vagy halálos áldozattal járó kockázatot az összes szinten érintett személy számára.

Az esetleges személyi baleseteken túlmenően a más járművekkel vagy vállalati eszközökkel illetve struktúrákkal történő ütközések ráadásul jelentős anyagi kárt is okozhatnak. Az összeütközések valamint a közlekedési balesetek megelőzése jelentős gazdasági előnyökkel jár:bármilyen, az épületben vagy egyéb szerkezetekben okozott baleset vagy kár komoly időveszteséget is okoz, pl.: a termelés leállása, javítási munkák, nem beszélve a bürokráciáról, a biztosítási és jogi vitákról.

SIS ütközés-elhárító rendszert lehet telepíteni minden ipari járműre, mint például targoncákra, rakodógépekre, kotrógépekre. A rendszer a más ágazatokban használt járművekhez is illeszthető, pl. földmunkagépek, daruk, ipari seprőgépek, golfautók, stb.

Legfontosabb alapelv egy SIS-rendszer beszerzésénél és telepítésénél: Jóllehet a rendszer biztosítja az elektronikus reakciókat (fény-és hangjelzéseket, adott esetben a jármű automatikus lassulását, és blokkolását), a saját és mások biztonsága megőrzésének fő szereplője továbbra is a jármű vezetője marad! A SIS-rendszer támogatja a biztonságot, de önmagában nem realizálja azt.

A SIS ultrahangos összeütközés-elhárító rendszer elsősorban a targonca-forgalmazó cégeknek, valamint olyan nagyobb vállalatoknak lehet vonzó ajánlat, ahol már előfordult korábban tolatásból vagy túl magasra emelt teherből eredő személyi baleset vagy anyagi kár.

 

 

SIS összeütközés-elhárító rendszer beépítése, beüzemelése a Hód-Mezőgazda Zrt. Manitou rakodógépébe

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
© 2024 PROMINENS KFT:. All Rights Reserved!